OPPAS ESMEE AAN HET WOORD

Esmee.blog.Babs

Wist u al dat wij de liefste, leukste, en vrolijkste oppassers hebben? Wij kennen onze oppassers goed, en waarderen het zo dat zij zo veel plezier hebben in het oppassen en dit ook uitstralen naar de families en vooral de kinderen. We horen vaak van ouders dat er een fijne band ontstaat tussen oppasser(s) en familie. En daar doen wij het natuurlijk voor! Door onze persoonlijke aanpak, kan dit ook ontstaan. Daar zijn wij van overtuigd. De partijen leren kennen, een goede match maken en een band met elkaar opbouwen.

Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel kunnen vertrekken, de kinderen het leuk hebben, maar ook zeker dat de oppassers het fijn hebben. We vragen de oppassers geregeld wat hun bevindingen zijn, of er iets beter kan en of ze het nog steeds naar hun zin hebben. Wij ontvangen hieruit (hele) mooie reacties. Daarom onze oppastopper Esmee deze week aan het woord. Esmee past al een tijd voor ons op, heeft samen met ons een fotoshoot gedaan, en wij zijn meer dan blij dat zij voor ons heeft gekozen! Esmee, bedankt! Lees haar verhaal snel verder…

Lees verder...

HERFSTBUCKETLIST

Herfst-bucketlist-blog

De zomer is voorbij, en de herfst is vorige week officieel begonnen. De zon en het warme weer die ons vorig weekend nog even verraste, en dan nu de regen die in de herfst valt. Voor sommigen níet leuk, voor sommigen onder ons een verademing. Bij Babs houden we van de herfst! En wel om de volgende reden: new things to do! Wij delen dan ook graag een aantal activiteiten die jullie niet mogen missen de aankomende maanden. Begin maar met afstrepen, want deze herfst gaan jullie - wat ons betreft - veel leuks doen!

Lees verder...

HELP, IK HEB EEN HUILBABY!

huilbaby

Dertien weken geleden is onze prachtige dochter Fietje geboren. En heel eerlijk. We zitten op dit moment in een heel moeilijke periode. Hoe trots wij ook zijn op dit mooie kindje: we zijn op. Onze Fietje: ze huilt alleen maar.. En dat trek ik niet meer.

Lees verder...

TERUG NAAR SCHOOL!

schooltas

Voor regio Zuid zit de zomervakantie van dit jaar er alweer op! Regio’s Noord en Midden volgen ook volgende week en de weer erop. Met elkaar genoten van de vakantie, maar ook heel fijn dat de kinderen weer gezellig naar hun vriendjes en vriendinnetjes op school/opvang gaan. En weer terug in onze oude (of nieuwe) ritmes… maar hoe doen we dat!?

Lees verder...

TRAPLOPERS: VOOR DE VEILIGHEID VAN ONZE KINDEREN

Roger Oates Ned Hadley Soft Black

Pas hoorde ik een vervelend verhaal van een moeder die vertelde dat ze met haar kind in haar armen de laatste traptrede had gemist, uitgleed en daardoor viel. Haar kind viel gelukkig bovenop haar, dus niets met hem aan de hand. Een schram over haar eigen rug en vooral erg geschrokken dacht ze eraan terug… Want dit had ze toch ook kunnen voorkomen?

Lees verder...

INSMEREN

Meertje

Insmeren, insmeren, insmeren… zó belangrijk en al helemaal NU!

Tijdens de vakantie heerlijke dagen erop uit met de kinderen. Wat kunnen we daarvan genieten! Gisteren naar het strand, vandaag naar het meertje en morgen bij opa en oma in de tuin spelen. Wat een vrijheid, wat een plezier en wat makkelijk om (ook) gewoon lekker een tijdje in Nederland ‘thuis’ te vertoeven met het prachtige waar waar we nu mee te maken hebben.

Lees verder...

ZOMERBUCKETLIST

IMG_3047

Wij zijn altijd op zoek naar leuke dingen die we als oppassers met de kinderen kunnen doen. En deze tips delen we natuurlijk graag met ouders.


Lees verder...

BIRGIT BLIKT TERUG... EN KIJKT VOORUIT!

IMG_7183-min

Een tijdje geleden alweer dat ik iets van mij heb laten horen. Dat komt grotendeels doordat ik veel meer achter de schermen aan het werk ben en op dit moment nog voor twee banen aan het werk ben. Inderdaad: nóg. Vanaf halverwege september ga ik weer fulltime voor Babs aan de slag! Dat betekent dat alle ideeën en plannen die nu hier op papier staan op dit moment volledig uitgewerkt en voorbereid worden. EN (!) dat wij vanaf september grootse stappen gaan maken. Het heeft iets te maken met nieuwe services en extra veel aandacht voor onze eigen toppers en de families…


Lees verder...

LIEFSTE, MOOISTE, BESTE MOEDER(DAG)

HartZwart

Oooooh het is bijna Moederdag (zondag aanstaande al!)… en jullie moeten nog iets verzinnen om te maken voor mama?! Geen zorgen, wij hebben hieronder een aantal leuke ideeën die je (de meeste zelfs binnen 30 minuten) kunt maken voor de liefste, knapste, grappigste, fijnste, vrolijkste, sterkste, slimste, beste, aardigste, mooiste vrouw op deze wereld…

Lees verder...

NIEUW JAAR, NIEUWE SERVICE

SPOEDEISENDE OPPASSERVICE

Misschien herkent u het dilemma wel: in de koude wintermaanden ligt een griepje of verkoudheid snel op de loer, zo ook voor uw kinderen. Uw kind heeft de verkoudheid goed te pakken: er zit niets anders op dan thuis uitzieken. Of, opa/oma/gastouder kunnen toch helaas niet op hun vaste oppasdag… Hoe nu verder met uw werk? Zal mama of papa thuisblijven? En het werk zelf: zullen de deadlines en afspraken wel op tijd gehaald worden?

Lees verder...

BIRGIT WINT VIVA400 VISIONISTA'S 2018!!!

Viva-winnares-2018

WAAAAAUUUUW! Birgit wint de VIVA400 Visionista's 2018!!


Lees verder...

5 TIPS OM TE DOEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

buiten-spelen-kind

YES! Zomervakantie! Zes weken lang genieten met en van de kinderen. Even lekker eruit naar een vakantiehuisje, de camping, een hotel of thuis blijven. Alles is heerlijk, want: uitslapen, geen verplichtingen en geen gehaast. Nee, gewoon genieten. Maaaaar, soms is daar ook nog de vraag: wat gaan we doen vandaag?! Wij hebben een paar ideeën opgeschreven waar wij heel vrolijk van worden om te doen met de (oppas)kinderen!

Lees verder...

PLOG #3 VAN BIRGIT

Viva15

Leuk dat je weer een kijkje komt nemen op onze blog! Vandaag een plog over twee fantastische #Viva400Visionista dagen bij Château St. Gerlach in Limburg. Twee dagen volledig verzorgd: masterclasses, héérlijk ontbijt/lunches/diner, wijnproeverij, yoga, rondlopen in de prachtige omgeving en bijkomen/slapen in een práchtige hotelkamer mét goodybag waar je u tegen zegt….. En hier komen de prachtige foto's!


Lees verder...

PLOG #2 VAN BIRGIT

Pasted Graphic

Tijd voor een nieuwe plog en nu eentje over een héél leuke week, twee weken geleden! Maandag 14 mei had ik een super gezellige dag met een oppaskindje van 2 en tijdens haar slaapje deed ik ook iets heel tofs: de dag erna voorbereiden… Dinsdag was er een dag georganiseerd voor de 50 geselecteerde vrouwen van VIVA400 Visionistas, waarvoor ik was geselecteerd (lees mijn vorige blog hierover)! Op woensdag was ik uitgenodigd door de Hogeschool Rotterdam om voor heel leerjaar 3 (200 studenten…) mijn verhaal te doen over mijn ervaringen als eigenaar van Babs en als alumnus van deze studie (IBMS). Donderdag en vrijdag stonden in het teken van samenwerken, afspraken, spullen voor de fotoshoot regelen en oppassen. Zaterdag was de fotoshoot, och wat ben ik toch blij met de resultaten!! Hieronder de foto’s van deze week… kijk je mee?


Lees verder...

GENOMINEERD VOOR VIVA 400 VISIONISTA!

viva-400-visionista-2018

Tof! Birgit is genomineerd! Aanstaande dinsdag zal zij samen met 49 andere geselecteerden aanwezig zijn bij een dag gevuld met masterclasses, pitches en hoort zij die middag of ze bij de laatste 15 zit. Lees hier verder over dit programma #viva400visionista …

Lees verder...

EEN NIEUWE WEBSITE, MAAR WAAROM?

Groepsfoto-babs-oppasservice-blog-banner

Een paar maanden geleden zei ik tegen de regiomanagers en vriend(en) dat ik van plan was om de website een beetje te helpen. Ik merkte dat er een paar vervelende foutjes in zaten die ik heel graag weg wilde werken. En toen… kwam ik een nieuw thema tegen. Oeps!

Lees verder...

OPPAS AAN HET WOORD

oppas-kind-buiten-spelen-2

Om een goed beeld te kunnen schetsen over het oppassen bij Babs Oppasservice, maar ook de ervaringen van het hebben van een regiomanager, is het natuurlijk het beste om te vragen aan diegene die er ook mee te maken hebben: de oppassers. Ik kan zelf een heel mooi verhaal houden over hoe goed ik mijn werk doe en wat voor voordelen er allemaal bij horen, maar misschien zijn mijn oppassers het daar wel helemaal niet mee eens. Uit mijn team heb ik aan een oppas gevraagd of zij wilde opschrijven hoe zij alles ervaart bij Babs. Een kort maar krachtig stukje over het oppassen bij Babs!

Lees verder...

7 TIPS: OPPASSEN OP EEN BABY

baby-slapen-speen-knuffel-2

Mijn eerste ervaring met oppassen op een baby was toch best wel spannend. Ik was 13 jaar en had wel eerdere ervaring met oppassen. Maar die oppaskinderen waren toch al iets ouder, konden zelf lopen, zelf al wat hapjes eten en ook wel handig: aangeven in enkele woordjes wat er aan de hand was. Dus dit was toch even iets anders als 13-jarige en zeker omdat de baby nog maar enkele maanden oud was. Lees: nog piepklein!

Lees verder...

ONDEUGENDE KINDEREN

ondeugend-koppie-2

Elk kind is wel eens ondeugend. Een uitdagende blik, een eigenwijze ‘nee’ op alles wat je vraagt, huilen als hij/zij niet hun zin krijgen, want ja… Dan vergaat hun kleine wereldje. Een kleine - waargebeurde - anekdote: *Valérie (4 jaar) is rustig aan het tekenen aan haar knutseltafeltje. Ze is hier elke dag te vinden, een echte knutselfreak dus. Maar dan ziet ze de mooie witte muur achter het tafeltje…

Lees verder...

MIGNON DE GASTOUDER

mignon-gastouder-oppas

In mijn vorige blog vertelde ik wat mijn dagelijkse werkzaamheden zijn. Nu ga ik jullie mee nemen naar een maandag van ‘Mignon de gastouder’.

Lees verder...

PLOG #1 VAN BIRGIT

plog1

Iets nieuws: de plog (photo-blog)! Dit jaar zo goed begonnen met gezonde gerechten verzinnen, een nieuw ontbijtritueel, en geen gesnoep. Ja, als je mij persoonlijk kent hoor ik je al denken: dat heb jij toch helemaal niet nodig? Jij kan toch alles hebben? Zeker. Ik ben slank en kom inderdaad bijna niet aan. Maar! Ik houd wel van een gezond gevoel, en dat krijg ik door gezond te eten:). Afgelopen week ging dit dus niet helemaal zoals we hadden bedacht. Brian is op wintersport, dus ja… Dan ga ik dus blijkbaar heel veel - en ongezond - eten. Kijk je mee?

Lees verder...

DE VOLGENDE DAG SPIERPIJN

baby-armen-spierpijn-2

Het is vrijdagochtend en de wekker gaat. Met veel moeite open ik mijn ogen en strek mijn linker arm uit richting de grond, tastend op zoek naar mijn mobiel. ‘Ouch!’. In een reflex trek ik mijn arm meteen weer terug. Hmm denk ik, kwam dit door de zwemtraining van gisteravond?

Lees verder...

SCREENEN VAN EEN OPPAS

gesprek-groothandelsgebouw

Vandaag een verhaaltje over iets dat ik dagelijks doe: het screenen van oppassers die bij ons willen werken. Onder andere tijdens een halfjaar stage bij een uitzendbureau, heb ik geleerd hoe je dit precies moet doen en dat pas ik dan nog iedere dag toe!

Lees verder...

7 THINGS TO DO IN DELFT

fotobanner.delft

Een weekendje vrij… heerlijk! Maar dat zijn de kinderen ook. Die zijn zoals gewoonlijk op de zaterdagochtend lekker actief. Met een kopje thee of een lekkere koffie zit je ’s ochtends aan de ontbijttafel, te brainstormen wat je dit weekend met de lieve én actieve kids gaat doen. Die speeltuin in de buurt is inmiddels vast ritueel geworden. De stad Delft staat bekend om haar mooie grachten, vele kerken en een gezellig plein om iets te drinken. Wat we bijna vergeten, is dat er in Delft ook behoorlijk wat (nieuwe) activiteiten zijn voor de kinderen.

Lees verder...

EEN WEEK VAN BIRGIT

foto-werkplek

Wat leuk dat je (weer) een blog leest van mij! Ik zie dat er steeds meer lezers zijn, en dat vind ik heel leuk! De vorige blogs gingen voornamelijk over hoe Babs zo is gegroeid en hoe dit er voor mij uit heeft gezien als scholier/student. Mijn werkweken als fulltime ondernemer zien er natuurlijk weer heel anders uit nu. Ik neem je daarin mee…

Lees verder...

HELP MIJN KIND WIL NIET ETEN

foto kind eten

Wil je kind opeens niet meer eten? Ik zal je geruststellen, problemen met eten komt bij bijna de helft van de kinderen onder de 5 jaar voor. Gelukkig zijn de eetproblemen in de meeste gevallen een fase, die dus ook weer over gaat. Ik deel een paar tips met je om het eten voor jezelf en je kind leuk te houden.

Lees verder...

BIRGIT BLIKT TERUG... 2017

ontwerp-zonder-titel-18

Het is al 10 dagen lang 2018. Een jaar waarin weer zo ongelooflijk veel zal gaan gebeuren; nieuwe kansen, doelen die bereikt zullen worden, onverwachte situaties, vast ook wel vervelende dingen, maar vooral heel veel goeds! Het eerste kwartier van het jaar was voor mij bijvoorbeeld al gaaf.

Lees verder...

FELICIA SCHRIJFT

ontwerp-zonder-titel-20

Babs is hard bezig met het uitbreiden in verschillende regio’s, wat voor de introductie van de regiomanagers heeft gezorgd. Vandaag schrijft Felicia over haar ervaringen als regiomanager. Wat doet een regiomanager nou eigenlijk?

Lees verder...

7X EXTRA KERSTACTIVITEITEN

ontwerp-zonder-titel-11

Het is kerstvakantie, de tijd om samen gezellig dingen te doen. Weet jij al wat je tijdens deze vakantie gaat doen? Wij zijn benieuwd wat jouw plannen zijn! Regiomanager Aniek deelt hier nog eens 7 extra kerstactiviteiten die zij heel erg leuk vindt.

Lees verder...

5X TE DOEN IN LEIDEN IN DE KERSTVAKANTIE

ontwerp-zonder-titel-9

Eindelijk kerstvakantie! Maar wat gaan we doen met al die vrije dagen? Ook wanneer het buiten koud en donker is zijn er genoeg leuke dingen om te doen met je (oppas)kinderen als je niet in huis wilt blijven plakken. Regiomanager Michelle deelt 5 leuke tips om te doen in de kerstvakantie in Leiden.

Lees verder...

MIGNON SCHRIJFT

ontwerp-zonder-titel-8

Het is Babs blog tijd! En mocht ik dat nu net heel erg leuk vinden als regiomanager. Een extra taak in het enorme takenpakket van Mignon. Moi. Dan zullen vele zeggen, daar kies je toch zelf voor? Ja, klopt! Grotendeels kies ik daar zelf voor maar soms is het even te veel. Althans, soms kan ik het niet los laten en is het zomaar 23:30 uur op een zaterdag avond dat ik nog even een mailtje beantwoord of op een Whatsapp bericht reageer terwijl ik gezellig bij vrienden ben.

Lees verder...

HET VERHAAL VAN BABS

Ontwerp zonder titel-7

Hallo, ik ben Birgit en dol op Babs. Babs is geen familie, vriendinnetje, diertje of mensje, maar mijn bedrijf ‘Babs Oppasservice’. Negen jaar geleden begon het allemaal. Op mijn zestiende paste ik veel op kinderen, heel veel. Omdat ik mezelf niet kon opsplitsen, zocht ik een oppasteam bij elkaar om alsnog alle families te helpen aan een lieve oppas. Ik wist dat ik goed voor de kinderen zorgde en wilde er zeker van zijn dat de families ook een oppas kregen die zij net zo goed konden vertrouwen. In je (directe) omgeving zoeken is dan natuurlijk het handigst en dat deed ik dan ook. En nu nog steeds, na negen jaar, zes regiomanagers en zeventien oppasteams met in totaal meer dan 150 oppassers verder, gaat het net zo (persoonlijk) als toen. Dit is dan ook de kracht van Babs: persoonlijk, betrouwbaar en lief(de voor het kind).

Lees verder...