Oppas Esmee aan het woord

Wist u al dat wij de liefste, leukste, en vrolijkste oppassers hebben? Wij kennen onze oppassers goed, en waarderen het zo dat zij zo veel plezier hebben in het oppassen en dit ook uitstralen naar de families en vooral de kinderen. We horen vaak van ouders dat er een fijne band ontstaat tussen oppasser(s) en familie. En daar doen wij het natuurlijk voor! Door onze persoonlijke aanpak, kan dit ook ontstaan. Daar zijn wij van overtuigd. De partijen leren kennen, een goede match maken en een band met elkaar opbouwen.

Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel kunnen vertrekken, de kinderen het leuk hebben, maar ook zeker dat de oppassers het fijn hebben. We vragen de oppassers geregeld wat hun bevindingen zijn, of er iets beter kan en of ze het nog steeds naar hun zin hebben. Wij ontvangen hieruit (hele) mooie reacties. Daarom onze oppastopper Esmee deze week aan het woord. Esmee past al een tijd voor ons op, heeft samen met ons een fotoshoot gedaan, en wij zijn meer dan blij dat zij voor ons heeft gekozen! Esmee, bedankt!

Hoi, mijn naam is Esmee. Ik werk al meer dan een jaar bij Babs. Ik vind het super leuk om met kinderen te werken. Ik ben dit jaar ook begonnen met de opleiding Social Work op de Hogeschool Rotterdam. Deze opleiding leert mij om nog beter om te kunnen gaan met kinderen en vooral hoe je het best met ze kunt communiceren. Deze studie zal mij dus een nog betere oppasser maken. Ik werk ook bij Plaswijckpark, dus ik kom heel veel met kinderen in aanraking en toch gaat het nooit vervelen.

Kinderen zien opgroeien

Ik vind het fantastisch om de oppaskinderen te zien opgroeien. Ik zie het ook niet echt als werk, het is gewoon een plezier om op te passen. Zodra je het werk dat je doet leuk vind heb je het toch wel echt gemaakt. Dat je een baby ziet leren lopen. Dat je ineens gebrabbel hoort. Dat de kids leren rekenen en schrijven. Dat je ziet hoe ze zich als persoon ontwikkelen en elk bezoekje weer gegroeid zijn.

Het leuke aan oppassen vind ik dat je in aanraking komt met alle leeftijden en elke leeftijd heeft weer iets extra’s. Kinderen leren mij veel over mezelf, maar ook hoe je met kinderen in het algemeen omgaat.

Vast oppasadres

Ik vind het super fijn dat je een vast oppasadresje hebt en ook weet waar je terecht komt. Als je bij een nieuw gezin komt is het toch altijd een beetje spannend. Ook is er elke keer wel weer iets wat me verrast. De hoeveelheid verschillende traphekjes bijvoorbeeld: ik blijf me steeds daarover verbazen en ze werken ook allemaal anders!

Ik vind het heel mooi hoe een oppaskindje je echt gaat herkennen en je echt een band kan vormen met de Kids. Ze vinden het ook echt leuk als je komt, en als oppasser maakt dat het altijd een stuk makkelijker. Natuurlijk zijn er de welbekende trucjes en dat vind ik stiekem ook wel heel grappig aan kinderen. Heerlijk alle grenzen opzoeken en kijken wat je voor elkaar kan krijgen. Ik moet wel toegeven dat ik een aller aller aller aller laatste verhaaltje uit eigen ervaring nooit erg vind. Waar ze alle inspiratie vandaan halen weet ik niet, maar er ontstaan de allermooiste en allergekste verhalen.

Knuffelen

En dan zijn er nog de knuffels die je krijgt, want niets is beter dan een knuffel van een kind dat vol zit met liefde! Ik hoop dat ik snel bij jullie op bezoeken kan komen, ik kan niet wachten.

Wilt u kennismaken met Esmee of een van de andere fantastische oppassers uit ons team? Bel, mail, app ons en wij regelen dit! Of klik hier om direct in te schrijven!

Geef een reactie