Oppas Sophie aan het woord

Wist u al dat wij de liefste, leukste, en vrolijkste oppassers hebben? Wij kennen onze oppassers goed, en waarderen het zo dat zij zo veel plezier hebben in het oppassen en dit ook uitstralen naar de families en vooral de kinderen. We horen vaak van ouders dat er een fijne band ontstaat tussen oppasser(s) en familie. En daar doen wij het natuurlijk voor! Door onze persoonlijke aanpak, kan dit ook ontstaan. Daar zijn wij van overtuigd. De partijen leren kennen, een goede match maken en een band met elkaar opbouwen.

Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel kunnen vertrekken, de kinderen het leuk hebben, maar ook zeker dat de oppassers het fijn hebben. We vragen de oppassers geregeld wat hun bevindingen zijn, of er iets beter kan en of ze het nog steeds naar hun zin hebben. Wij ontvangen hieruit (hele) mooie reacties. Daarom onze oppastopper Sophie deze week aan het woord.

Ik ben Sophie, 18 jaar oud en ik werk al drie jaar bij Babs! In januari 2019 begon ik mijn eigen onderneming met sieraden, in april heb ik mijn rijbewijs gehaald en mijn EHBO-diploma voor volwassenen en kinderen. In juni ben ik afgestudeerd aan de Havo. Daarna ben ik begonnen aan de opleiding communicatie op de Hogeschool Rotterdam. Deze opleiding past goed bij mij, want ik ben graag creatief bezig in zowel schrijven als ontwerpen.

Voordat ik bij Babs ging werken, heb ik vaak opgepast bij buren en familie. In totaal heb ik vier jaar oppaservaring. Ervaring met kinderen van een paar maanden tot elf jaar, maar ook ervaring met veel verschillende trucjes, regels en situaties. Ik heb opgepast voor een paar uur, maar soms ook een hele dag. Af en toe haal ik ook mijn oppaskinderen op bij school en soms heb ik daarna een verdubbeling van kinderen thuis door vriendjes en vriendinnetjes, maar dat is altijd gezellig! Mijn superpower als oppas: de grootste lol maken met de kids! Ik ben van alle markten thuis. Ik kom graag tekenen, bakken, voetballen, dansen, spelletjes spelen of wat er ook bedacht wordt. Zo heb ik een oppaskindje dat het geweldig vindt om het dekentje van haar pop te verstoppen en daarna te zoeken, ik doe mee hoor! Ook met Halloween deed ik gezellig mee, zoals je op de foto kunt zien.

In de avonden vind ik het altijd leuk om boekjes voor te lezen of samen een fantasieverhaal te bedenken. Vaak zeg ik na het eerste verhaaltje dat één extra verhaaltje geen kwaad kan. Die mindset hebben de kinderen toevallig ook ;).

Ik vind het fijn dat werken bij Babs zo flexibel is. Ik werk er al drie jaar met veel plezier en alles is altijd goed geregeld. Door Babs heb ik nu ook een aantal vaste oppasgezinnen. Zo heb ik een gezin met drie superleuke meiden: een grote zus en een tweeling. De eerste keer dat ik daar kwam deden er twee van de drie de deur open. Een paar weken later kon ook de andere baby lopen en daarmee was mijn welkomstcomité compleet. Het is onwijs leuk om alle ontwikkelingen te zien bij elk kind.

Wat voor mij belangrijk is tijdens het oppassen is vertrouwen. Vertrouwen staat bij mij op nummer 1, want ik vind het belangrijk dat zowel ouder als kind een fijn gevoel heeft wanneer ik er ben. Ik vind het ook fijn dat ik wat kan teruggeven aan de ouders. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over het ophalen uit school of kunnen gerust een avondje samen op pad. Daarnaast ben ik altijd erg dankbaar dat alle ouders hun kinderen aan mij toevertrouwen. Oppassen is prachtig om te doen. De glimlach van een kind wanneer je op het schoolplein staat, de liefdevolle knuffels, de oren die van je hoofd worden gekletst of de kleine oogjes die langzaam dichtvallen tijdens het wiegen. Elk kind heeft iets speciaals en dat maakt het oppassen nog leuker.

Leuk om even kennis te maken en misschien tot snel!

Sophie of een van de andere oppastoppers bij u thuis ontvangen als oppas voor uw kinderen? Laten we dan snel kennismaken. 

Geef een reactie