GET TO KNOW HER.
Wie ben je & wat doe je bij Babs Oppasservice?

Ik ben Louise en regiomanager van Leiden, Oegstgeest en Voorschoten.


Waarom ben jij regiomanager geworden?

Sinds mijn 16de pas ik al op voor Babs. Toen ik verhuisde naar Leiden, was er een kans om regiomanager te worden voor deze mooie oppasservice. Het leek me heel erg leuk om naast oppassen ook meer met plannen en de organisatie bezig te zijn en nog beter contact te hebben met de gezinnen en andere oppassers.


Wat wilde jij altijd worden als je later groot zou zijn?

‘’Ik wil juf worden als ik later groot ben’’, dat is altijd mijn antwoord geweest. Dit wilde ik al worden als heel klein kind. Met mijn studie ben ik daarmee aardig op weg, maar inmiddels vind ik ook veel andere dingen interessant!


Is er iets waar je al heel lang van droomt?

Wat ik heel erg leuk zou vinden is iets organiseren waarbij iedereen samen muziek maakt. Zelf heb ik veel met muziek en ik heb door de jaren heen gemerkt wat voor fantastisch gevoel het geeft wanneer je dat samen doet, onder andere met een basisschoolklas en met vrienden.


Wat vind je zo leuk aan het werken met kinderen?

Kinderen zijn vaak enthousiast, eerlijk en direct. Daarnaast is werken met kinderen lekker spontaan en onvoorspelbaar. Veel kinderen bruisen van de creatieve ideeën en verhalen.


Wat betekent een perfecte dag voor jou?

Een perfecte dag voor mij is gevuld met de dingen die ik het liefste doe zoals, bezig zijn met muziek en dans. De wekker moet niet al te vroeg gaan en tijd besteden met vrienden is daarbij toch wel het allerleukste.


Favoriete kinderboek?

De serie van Pinkeltje vond ik heel erg leuk om uit voorgelezen te worden.


Wat vond jij als kind het leukste om te doen in je vrije tijd?

Knutselen, tekenen en spelletjes spelen met familie en vrienden.


Heb je vroeger als kind weleens iets heel stouts/slechts gedaan?

Toen ik klein was ging ik in de zomer vaak met een rubberbootje in de sloot voor ons huis varen. Ik denk dat ik een jaar of 8 was toen ik besloot met een vriendin en mijn kleine broertje de hele sloot af te varen. We gingen een lange lage tunnel door en toen waren we uren lang onvindbaar. Dit was natuurlijk helemaal niet de bedoeling en dat wisten we heus wel. Toch was het fantastisch om op eigen houtje de omgeving te ontdekken. Mijn ouders waren iets minder blij haha.


Welke film vond jij als kind heel erg leuk?

Disney films vond ik vroeger (en nog steeds wel een eigenlijk) heel erg leuk! Peter Pan, Tarzan en Assepoester waren favoriet.