GET TO KNOW HER.
Wie ben je & wat doe je bij Babs Oppasservice?

Ik ben Birgit en eigenaar van Babs Oppasservice. Regiomanager ben ik van Lansingerland en Rotterdam.


Waarom ben jij Babs Oppasservice begonnen?

Tijdens mijn middelbare schoolperiode paste ik onwijs veel op. Ik merkte dat het té veel werd en startte Babs. Ik houd ervan om mensen te helpen. Ik kan met Babs de ouders ontzorgen, oppassers een fijne bijbaan bieden, regiomanagers vrijheid geven in hun baan en de kinderen hebben een super toffe oppas!


Wat wilde jij altijd worden als je later groot zou zijn?

Verloskundige. Na drie keer uitgeloot, heb ik het naast me neergelegd.


Is er iets waar je al heel lang van droomt?

Van een prachtig groot bedrijf, actief in heel Nederland waar iedereen het naar zijn of haar zin heeft, vooral met veel lol. Mooie, verre reizen (of zelfs een wereldreis) maken lijkt me ook erg bijzonder om te doen.


Wat vind je zo leuk aan het werken met kinderen?

Kinderen zijn zo puur. Ze zeggen precies waar het op staat wat soms voor hilarische momenten kan zorgen. Daarnaast vind ik het zorgen voor kinderen iets heel bijzonders: baby’s verzorgen (aanvoelen wat ze nodig hebben) & kinderen vermaken is iets heel tofs!


Wat betekent een perfecte dag voor jou?

Vroeg opstaan (06:00), heerlijk uitgebreid ontbijten, hardlopen en de werkdag beginnen. De dag door nieuwe kansen pakken, uitvoeren, bereiken en heel veel hebben gelachen. Dat is fijn.

Een niet-werkdag: samen met vrienden/familie doorbrengen. Dan maakt het mij niet uit wát we doen.


Favoriete kinderboek?

Jip en Janneke.


Wat vond jij als kind het leukste om te doen in je vrije tijd?

De hele dag buiten spelen! En als het echt slecht weer was en/of er was weer een nieuwe uitbreiding uitgekomen… The Sims spelen op de computer. Vooral in vakanties kon ik hier hele dagen, nee, weken mee in de weer zijn.


Heb je vroeger als kind wel eens iets heel stouts/slechts gedaan?

Ik ben als twee/driejarige weleens op de fiets (met zo’n bakje achterop) gestapt en naar de supermarkt gereden. Daar heb ik ijsjes ingeladen en ben ik weggefietst. Toen mijn vader erachter kwam zijn we toch even terug naar de winkel gegaan om te betalen, haha!


Welke film vond jij als kind heel erg leuk?

Finding Nemo.