CORONA EN KINDEREN: DE MEESTGESTELDE VRAGEN

IMG_2772

Zondag werd bekend dat alle scholen en de kinderopvang tot en met 6 april de deuren moeten sluiten in de strijd tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Dit roept natuurlijk veel vragen op. Bij Babs Oppasservice houden wij alle informatie (via bijvoorbeeld het RIVM) rondom kinderen en het coronavirus nauwlettend in de gaten en hebben een aantal veelgestelde vragen hieronder beantwoord.

Lees verder...

WERK EN KIND: 5 TIPS OM HET TE COMBINEREN

IMG_7406-min

Opvallend feit: maar liefst drie van de vier moeders vindt de combinatie werk en gezin te zwaar. Tegenwoordig hebben moeders vaak een baan: om (eigen) carrière te maken, of omdat het financieel nodig is. Naast het runnen van het huishouden met kinderen, is het geen eenvoudige taak om ook nog een baan hiernaast te hebben. Me-time en partners die samen erop uit gaan? Ho maar! Wat is nu het beste om te doen om alle ballen hoog te houden, en (extra) te genieten van mooie momenten? Op werk, van de kinderen en van elkaar? Hieronder 5 tips om werk en privé te combineren!

Lees verder...

OPPASSEN TIJDENS BRUILOFT

IMG_5984 2

In augustus 2019 mochten wij namens Babs Oppasservice aanwezig zijn bij de bruiloft van Wendy en Michael. Wat een eer! Van te voren zijn wij bij dit stel thuis langs geweest om kennis te maken en onze services te bespreken. We hadden een heel fijne klik en al hun oppaswensen konden wij in vervulling laten gaan. Ze wilden graag dat hun eigen kinderen en de kinderen van gasten aanwezig waren tijdens de bruiloft.

Lees verder...

OPPAS SOPHIE AAN HET WOORD

Schermafbeelding 2020-02-18 om 14.15.38

Wist u al dat wij de liefste, leukste, en vrolijkste oppassers hebben? Wij kennen onze oppassers goed, en waarderen het zo dat zij zo veel plezier hebben in het oppassen en dit ook uitstralen naar de families en vooral de kinderen. We horen vaak van ouders dat er een fijne band ontstaat tussen oppasser(s) en familie. En daar doen wij het natuurlijk voor! Door onze persoonlijke aanpak, kan dit ook ontstaan. Daar zijn wij van overtuigd. De partijen leren kennen, een goede match maken en een band met elkaar opbouwen.

Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel kunnen vertrekken, de kinderen het leuk hebben, maar ook zeker dat de oppassers het fijn hebben. We vragen de oppassers geregeld wat hun bevindingen zijn, of er iets beter kan en of ze het nog steeds naar hun zin hebben. Wij ontvangen hieruit (hele) mooie reacties.

Daarom onze oppastopper Sophie deze week aan het woord.

Lees verder...

EERSTE HULP AAN KINDEREN: EHBO TIPS VOOR DE OPPAS

ehbo-kinderen

Je bent aan het oppassen, je houdt natuurlijk de kinderen goed in de gaten, maar toch valt je oppaskind ongelukkig hard op de grond! Of je kijkt even naar rechts en dat stukje appel die je net had gegeven blijft steken in het keeltje. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij dan wat je moet doen? Hieronder volgt een aantal EHBO tips zodat jij weet hoe jij jouw oppaskindje het beste kunt helpen. De tips hieronder hebben wij opgenomen in de EHBO kaart die al onze oppassers ontvangen na hun inschrijving. Het geeft toch wel een fijn gevoel om in 1 keer te zien wat je moet doen in een noodsituatie. Alles voor de veiligheid van de kinderen!

Een spannende situatie, maar: wees kalm, zorg ervoor dat je rustig overkomt op je oppaskind, en verricht zo snel mogelijk de juiste handelingen.

Lees verder...

LAST-MINUTE SHOPPEN!? BEL DE OPPAS!

Schermafbeelding 2019-12-02 om 16.25.17

Ooh noo (of toch: yes!!)! Het is alweer DECEMBER! Naar ons idee de meest romantische en drukste maand van het jaar. Sinterklaas, Kerst, feestjes, werkborrels, familie uitjes, tijd voor elkaar. Het is toch wat. Zo’n volle agenda, en dat allemaal met leuke activiteiten.

Maar december zou december niet zijn als het niet onwijs druk is. Wij denken vooral voor ouders met (jonge) kinderen. Sinterklaas met de intocht, evenementen, vieringen, sinterklaasjournaal, het verhaal en de cadeau inkopen. En dan zeker niet vergeten dat de kinderen druk(ker) zijn, veel spanning hebben, minder goed slapen en soms wat minder fijn meewerken.

Lees verder...

OPPAS ESMEE AAN HET WOORD

Esmee.blog.Babs

Wist u al dat wij de liefste, leukste, en vrolijkste oppassers hebben? Wij kennen onze oppassers goed, en waarderen het zo dat zij zo veel plezier hebben in het oppassen en dit ook uitstralen naar de families en vooral de kinderen. We horen vaak van ouders dat er een fijne band ontstaat tussen oppasser(s) en familie. En daar doen wij het natuurlijk voor! Door onze persoonlijke aanpak, kan dit ook ontstaan. Daar zijn wij van overtuigd. De partijen leren kennen, een goede match maken en een band met elkaar opbouwen.

Wij vinden het belangrijk dat ouders met een goed gevoel kunnen vertrekken, de kinderen het leuk hebben, maar ook zeker dat de oppassers het fijn hebben. We vragen de oppassers geregeld wat hun bevindingen zijn, of er iets beter kan en of ze het nog steeds naar hun zin hebben. Wij ontvangen hieruit (hele) mooie reacties. Daarom onze oppastopper Esmee deze week aan het woord. Esmee past al een tijd voor ons op, heeft samen met ons een fotoshoot gedaan, en wij zijn meer dan blij dat zij voor ons heeft gekozen! Esmee, bedankt! Lees haar verhaal snel verder…

Lees verder...

HELP, IK HEB EEN HUILBABY!

huilbaby

Dertien weken geleden is onze prachtige dochter Fietje geboren. En heel eerlijk. We zitten op dit moment in een heel moeilijke periode. Hoe trots wij ook zijn op dit mooie kindje: we zijn op. Onze Fietje: ze huilt alleen maar.. En dat trek ik niet meer.

Lees verder...

TRAPLOPERS: VOOR DE VEILIGHEID VAN ONZE KINDEREN

Roger Oates Ned Hadley Soft Black

Pas hoorde ik een vervelend verhaal van een moeder die vertelde dat ze met haar kind in haar armen de laatste traptrede had gemist, uitgleed en daardoor viel. Haar kind viel gelukkig bovenop haar, dus niets met hem aan de hand. Een schram over haar eigen rug en vooral erg geschrokken dacht ze eraan terug… Want dit had ze toch ook kunnen voorkomen?

Lees verder...

ZOMERBUCKETLIST

IMG_3047

Wij zijn altijd op zoek naar leuke dingen die we als oppassers met de kinderen kunnen doen. En deze tips delen we natuurlijk graag met ouders.


Lees verder...

BIRGIT BLIKT TERUG... EN KIJKT VOORUIT!

IMG_7183-min

Een tijdje geleden alweer dat ik iets van mij heb laten horen. Dat komt grotendeels doordat ik veel meer achter de schermen aan het werk ben en op dit moment nog voor twee banen aan het werk ben. Inderdaad: nóg. Vanaf halverwege september ga ik weer fulltime voor Babs aan de slag! Dat betekent dat alle ideeën en plannen die nu hier op papier staan op dit moment volledig uitgewerkt en voorbereid worden. EN (!) dat wij vanaf september grootse stappen gaan maken. Het heeft iets te maken met nieuwe services en extra veel aandacht voor onze eigen toppers en de families…


Lees verder...

BIRGIT WINT VIVA400 VISIONISTA'S 2018!

Viva-winnares-2018

WAAAAAUUUUW! Birgit wint de VIVA400 Visionista's 2018!!


Lees verder...

5 TIPS OM TE DOEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

buiten-spelen-kind

YES! Zomervakantie! Zes weken lang genieten met en van de kinderen. Even lekker eruit naar een vakantiehuisje, de camping, een hotel of thuis blijven. Alles is heerlijk, want: uitslapen, geen verplichtingen en geen gehaast. Nee, gewoon genieten. Maaaaar, soms is daar ook nog de vraag: wat gaan we doen vandaag?! Wij hebben een paar ideeën opgeschreven waar wij heel vrolijk van worden om te doen met de (oppas)kinderen!

Lees verder...

7 TIPS: OPPASSEN OP EEN BABY

baby-slapen-speen-knuffel-2

Mijn eerste ervaring met oppassen op een baby was toch best wel spannend. Ik was 15 jaar en had wel eerdere ervaring met oppassen. Maar die oppaskinderen waren al iets ouder, konden zelf lopen, zelf hapjes eten en ook handig: aangeven in enkele woordjes wat er aan de hand was. Oppassen op een baby was toch even iets anders als 15-jarige, en zeker omdat de baby nog piepklein was natuurlijk!

Lees verder...

ONDEUGENDE KINDEREN

ondeugend-koppie-2

Elk kind is wel eens ondeugend. Een uitdagende blik, een eigenwijze ‘nee’ op alles wat je vraagt, huilen als hij/zij niet hun zin krijgen, want ja… Dan vergaat hun kleine wereldje. Een kleine - waargebeurde - anekdote: *Valérie (4 jaar) is rustig aan het tekenen aan haar knutseltafeltje. Ze is hier elke dag te vinden, een echte knutselfreak dus. Maar dan ziet ze de mooie witte muur achter het tafeltje…

Lees verder...

MIGNON DE GASTOUDER

mignon-gastouder-oppas

In mijn vorige blog vertelde ik wat mijn dagelijkse werkzaamheden zijn. Nu ga ik jullie mee nemen naar een maandag van ‘Mignon de gastouder’.

Lees verder...

DE VOLGENDE DAG SPIERPIJN

baby-armen-spierpijn-2

Het is vrijdagochtend en de wekker gaat. Met veel moeite open ik mijn ogen en strek mijn linker arm uit richting de grond, tastend op zoek naar mijn mobiel. ‘Ouch!’. In een reflex trek ik mijn arm meteen weer terug. Hmm denk ik, kwam dit door de zwemtraining van gisteravond?

Lees verder...

SCREENEN VAN EEN OPPAS

gesprek-groothandelsgebouw

Vandaag een verhaaltje over iets dat ik dagelijks doe: het screenen van oppassers die bij ons willen werken. Onder andere tijdens een halfjaar stage bij een uitzendbureau, heb ik geleerd hoe je dit precies moet doen en dat pas ik dan nog iedere dag toe!

Lees verder...

7 THINGS TO DO IN DELFT

fotobanner.delft

Een weekendje vrij… heerlijk! Maar dat zijn de kinderen ook. Die zijn zoals gewoonlijk op de zaterdagochtend lekker actief. Met een kopje thee of een lekkere koffie zit je ’s ochtends aan de ontbijttafel, te brainstormen wat je dit weekend met de lieve én actieve kids gaat doen. Die speeltuin in de buurt is inmiddels vast ritueel geworden. De stad Delft staat bekend om haar mooie grachten, vele kerken en een gezellig plein om iets te drinken. Wat we bijna vergeten, is dat er in Delft ook behoorlijk wat (nieuwe) activiteiten zijn voor de kinderen.

Lees verder...

HELP MIJN KIND WIL NIET ETEN

foto kind eten

Wil je kind opeens niet meer eten? Ik zal je geruststellen, problemen met eten komt bij bijna de helft van de kinderen onder de 5 jaar voor. Gelukkig zijn de eetproblemen in de meeste gevallen een fase, die dus ook weer over gaat. Ik deel een paar tips met je om het eten voor jezelf en je kind leuk te houden.

Lees verder...

BIRGIT BLIKT TERUG... 2017

ontwerp-zonder-titel-18

Het is al 10 dagen lang 2018. Een jaar waarin weer zo ongelooflijk veel zal gaan gebeuren; nieuwe kansen, doelen die bereikt zullen worden, onverwachte situaties, vast ook wel vervelende dingen, maar vooral heel veel goeds! Het eerste kwartier van het jaar was voor mij bijvoorbeeld al gaaf.

Lees verder...

FELICIA SCHRIJFT

ontwerp-zonder-titel-20

Babs is hard bezig met het uitbreiden in verschillende regio’s, wat voor de introductie van de regiomanagers heeft gezorgd. Vandaag schrijft Felicia over haar ervaringen als regiomanager. Wat doet een regiomanager nou eigenlijk?

Lees verder...

7X EXTRA KERSTACTIVITEITEN

ontwerp-zonder-titel-11

Het is kerstvakantie, de tijd om samen gezellig dingen te doen. Weet jij al wat je tijdens deze vakantie gaat doen? Wij zijn benieuwd wat jouw plannen zijn! Regiomanager Aniek deelt hier nog eens 7 extra kerstactiviteiten die zij heel erg leuk vindt.

Lees verder...

5X TE DOEN IN LEIDEN IN DE KERSTVAKANTIE

ontwerp-zonder-titel-9

Eindelijk kerstvakantie! Maar wat gaan we doen met al die vrije dagen? Ook wanneer het buiten koud en donker is zijn er genoeg leuke dingen om te doen met je (oppas)kinderen als je niet in huis wilt blijven plakken. Regiomanager Michelle deelt 5 leuke tips om te doen in de kerstvakantie in Leiden.

Lees verder...

MIGNON SCHRIJFT

ontwerp-zonder-titel-8

Het is Babs blog tijd! En mocht ik dat nu net heel erg leuk vinden als regiomanager. Een extra taak in het enorme takenpakket van Mignon. Moi. Dan zullen vele zeggen, daar kies je toch zelf voor? Ja, klopt! Grotendeels kies ik daar zelf voor maar soms is het even te veel. Althans, soms kan ik het niet los laten en is het zomaar 23:30 uur op een zaterdag avond dat ik nog even een mailtje beantwoord of op een Whatsapp bericht reageer terwijl ik gezellig bij vrienden ben.

Lees verder...

HET VERHAAL VAN BABS

Ontwerp zonder titel-7

Hallo, ik ben Birgit en dol op Babs. Babs is geen familie, vriendinnetje, diertje of mensje, maar mijn bedrijf ‘Babs Oppasservice’. Negen jaar geleden begon het allemaal. Op mijn zestiende paste ik veel op kinderen, heel veel. Omdat ik mezelf niet kon opsplitsen, zocht ik een oppasteam bij elkaar om alsnog alle families te helpen aan een lieve oppas. Ik wist dat ik goed voor de kinderen zorgde en wilde er zeker van zijn dat de families ook een oppas kregen die zij net zo goed konden vertrouwen. In je (directe) omgeving zoeken is dan natuurlijk het handigst en dat deed ik dan ook. En nu nog steeds, na negen jaar, zes regiomanagers en zeventien oppasteams met in totaal meer dan 150 oppassers verder, gaat het net zo (persoonlijk) als toen. Dit is dan ook de kracht van Babs: persoonlijk, betrouwbaar en lief(de voor het kind).

Lees verder...