GET TO KNOW HER.
Wie ben je & waar ben je regiomanager?

Ik ben Dionne, 20 jaar en ik woon in de mooie stad Delft. Ik ben een regiomanager in Delft.


Waarom ben jij regiomanager geworden?

Ik was al een tijdje in dienst bij Babs Oppasservice als oppasser. Ik vond het oppassen erg leuk en ook het concept van Babs Oppasservice trok me erg aan. De aanvragen werden door Birgit geregeld en ik kon gaan oppassen bij een leuk gezin. Toen Birgit vertelde dat zij met de service wilde uitbreiden was ik erg enthousiast. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de vacature ‘regiomanager’ leek me mooi om te gaan invullen bij de regio Delft. Met mijn functie regiomanager kan ik oppassers en gezinnen bij elkaar brengen. De ouders helpen om een avondje voor henzelf te hebben en de kinderen een gezellige dag met de oppas bezorgen!


Wat wilde jij altijd worden als je later groot zou zijn?

Ik wilde vroeger altijd iets met het theater gaan doen. Uiteindelijk toch een klein beetje uitgekomen… niets leuker dan met de oppaskinderen leuke toneelstukjes te verzinnen!


Is er iets waar je al heel lang van droomt?

Het lijkt me leuk om een keer een halfjaar te gaan backpacken. Nieuwe dingen zien, gave landschappen ontdekken en natuurlijk om veel van andere culturen te leren. In mijn rugzak zal dan zeker een fotocamera zitten, om alle leuke momenten vast te leggen.


Wat vind je zo leuk aan het werken met kinderen?

Dat er elke dag weer iets anders leuks met de kinderen te beleven valt. Kinderen zijn creatief en eerlijk, dit levert vaak hele grappige momenten op! Tijdens het oppassen samen met de kinderen spelen en zelf ook voor eventjes weer ‘kind’ zijn.


Wat betekent een perfecte dag voor jou?

Een perfecte dag beleef ik als iedereen gezellig en aardig is tegen elkaar. En dat er op de dag veel gelachen is natuurlijk.


Favoriete kinderboek?

Op de basischool had ik een meester die vaak voorlas uit boeken van Roald Dahl. Boeken zoals ‘Mathilda’ en ‘De grote vriendelijke reus’ werden meteen mijn favoriet! Ook las ik vroeger graag verhalen van Jip & Janneke.


Wat vond jij als kind het leukste om te doen in je vrije tijd?

Met mijn vriendinnetjes spelen met onze stapel barbiepoppen was iets wat ik graag deed. Veel buitenspelen en spellen spelen met de buurtkinderen gebeurde ook dagelijks.


Heb je vroeger als kind weleens iets heel stouts/slechts gedaan?

Mijn moeder had expres de snoep pot hoog in de kast gezet. Samen met mijn tweelingzusje probeerde we elke keer nieuwe manieren om bij de snoep pot te komen. Uiteindelijk pakte we stiekem elke keer een stoel om op het aanrecht te komen. Daar pakte we ongemerkt snoep uit het kastje. En onze moeder elke keer afvragen waarom de snoep pot nu al zo snel leeg was…


Welke film vond jij als kind heel erg leuk?

De avonturen van ‘Pieter Konijn’ vond ik altijd erg leuk om te kijken. Ik had alle films zo vaak gezien, dat ik de hele film mee kon praten. Nu kijk ik met mijn oppas kindjes de vernieuwde tv serie van ‘Pieter Konijn”. Wat een nostalgie als ik met de kids meekijk!