ZOMERBUCKETLIST

foto-zomer

Wij zijn altijd op zoek naar leuke dingen die we als oppassers met de kinderen kunnen doen. En deze tips delen we natuurlijk graag met ouders.Hierbij leuke tips om in de vakantie met de kinderen te doen:


1. Bos. Samen erop uit gaan is zo fijn! Pak (minimaal) speelgoed in, de belangrijkste spullen (zoals evt. babyspullen, snoetenpoetsers, zonnebrandcrème, gezonde (?) snoepjes, drinken) en geniet van elkaar op een mooie plek. Lekker klimmen, klauteren en spelen met de dingen die jullie vinden! Of diertjes zoeken.. Misschien nog even een kleed mee om op uit te rusten is maar een klein tipje.


2. Taart bakken. Dit spreekt natuurlijk voor zich. Maak de grootste, mooiste, met heel veel ingrediënten en meest ongezonde creatie en smullen maar! #eenbeetjeslagroomopjeneusiswélleuk


3. Spelletjesmiddag. Verzamel zoveel mogelijk spellen uit huis (of leen van vriendjes en vriendinnetjes) en houd een spelletjesmiddag samen met de kinderen. Gezelligheid gegarandeerd en heel knus! Valsspelers gaan op hun kop, onderste boven de kliko in… ;)


4. Hutten bouwen. Leg een aantal matrassen beneden. Pak alle lakens, kussens, knijpers, en bouw een enorme hut in de hele woonkamer! Boekjes erbij en je hebt een knusse plek.


5. Ballonnen. Blaas een aantal ballonnen op, en probeer zo lang mogelijk de ballon, of meerdere ballonnen in de lucht te houden.


6. Picknicken. Is het lekker weer en wil je een low budget uitje? Maak 's ochtends of de avond van te voren een picknick klaar en neem die inclusief een kleedje en zonnebrandcrème mee. Bij warm weer even een plekje in de schaduw zoeken. Als de kids aan het spelen zijn, kom jij misschien nog wel toe aan een goed boek.. Misschien dan.


7. Buiten slapen. Heb je een tuin? Ga dan een nachtje kamperen in eigen achtertuin. In een tentje of juist alleen onder een klamboe. Hierbij is de kans wel groot dat de kinderen extra vroeg wakker worden, maar dan hou je de dag erna lekker samen een siësta. Zo waan je je dan ook gelijk helemaal in Spanje.


8. Warm weer? Doe een potje flessenvoetbal of een watergevecht. Leuk ook om dit samen met andere kinderen uit de straat te doen.


9. Niet zo mooi weer? Probeer dan oudhollandse spellen. Bijvoorbeeld spijker-poepen. Veel heb je er niet voor nodig(een spijker en een fles), maar de kinderen zullen het hartstikke leuk vinden.


10. Een openlucht bioscoop of een thuisbioscoop. Is het een dag heel mooi weer, maar vervelen de kinderen zich toch? Zet dan de tablet of laptop buiten neer, bak wat popcorn en bouw een lekker plekje om te chillen. Regenachtig? Maak het dan in huis donker en gezellig, met dekentjes en extra veel kussens. Natuurlijk mag de popcorn hier ook niet ontbreken.Wij wensen jullie alvast veel plezier!