SCREENEN VAN EEN OPPAS

gesprek-groothandelsgebouw

Vandaag een verhaaltje over iets dat ik dagelijks doe: het screenen van oppassers die bij ons willen werken. Onder andere tijdens een halfjaar stage bij een uitzendbureau, heb ik geleerd hoe je dit precies moet doen en dat pas ik dan nog iedere dag toe!

Het is maandagochtend en ik check mijn mail van het weekend. Vijf sollicitaties van oppassers. Niet veel voor een weekend, maar ja; veel liever kwaliteit dan kwantiteit! Twee ervan stuur ik door naar de regiomanagers. Drie voor mijn eigen regio’s dus. Ik zal je meenemen in het proces hoe ik de screening doe van een van de oppassers. Ik zal de naam van de oppas van afgelopen week niet noemen, alleen haar voorletter M.

In de mail ontvang ik haar gegevens, haar motivatie en een CV. Ik word al best blij van haar motivatie, want M. heeft al 2 jaar oppaservaring, van baby’s tot 9 jaar oud en zelf is ze pas 17 jaar (+1)! Ze geeft aan dat ze stage heeft gelopen in groep 3 bij een basisschool en dit als heel leuk had ervaren. Later zou ze ook heel graag juf willen worden (score +2). Ze had via een vriendin van haar over Babs gehoord en daarna gelijk gesolliciteerd (score +3).

Onder andere in haar CV: gewerkt bij een bakker, benoemt haar oppaservaring (relevant) en de stage. Ze heeft ook een foto van zichzelf toegevoegd. Ze ziet er representatief uit. Ik besluit haar te bellen. Dan krijg ik een beter beeld van het meisje achter de mail.

‘Hoi met M.’

‘Hoi M., je spreek met Birgit van Babs Oppasservice. Ik heb je sollicitatie ontvangen en hoop dat je even tijd hebt voor een paar vragen daarover!’

‘Hoi Birgit, leuk dat je me belt! Ik heb zeker tijd voor u…’

Ze scoort weer punten: komt zelfverzekerd over en zegt heel netjes u, wat natuurlijk na de eerste keer niet meer mag, hoor ;-)! Na ons telefoongesprek nodig ik haar uit voor een intakegesprek. Ze kan vanavond al via Skype. Flexibel dus, mooi!

Tijdens zo’n gesprek komt er altijd een aantal standaardvragen naar voren: wat zou je doen als een kind van de trap valt? Hoe reageer je als een kind heel verdrietig is als de ouders vertrekken? Als je op een baby oppast, waar moet je altijd op letten? De laatste is een vrij open vraag en ik let op welke punten zij zelf aangeeft en de rest die wij ook belangrijk vinden, probeer ik met een omweg te weten te komen. Dat ze er zélf mee komt.

Alles bij elkaar opgeteld heeft M. een hele goede indruk achter gelaten. Zij mag bij ons in het team! Ze krijgt een introductie over Babs te horen en later een uitnodiging voor een EHBO cursus (hierover later meer!).

Belangrijk voor ons: oppaservaring (pré), flexibel, betrouwbaar, eerste indruk, oprecht leuk vinden om op kinderen te passen, vrolijk, zorgzaam.

Natuurlijk was M. hier een heel goede kandidate. Ik zal altijd oppassers afwijzen waar ik geen fijn gevoel bij heb. Alleen de beste oppassers passen op bij Babs!


Terug naar de vorige pagina