OPPAS AAN HET WOORD

oppas-kind-buiten-spelen-2

Om een goed beeld te kunnen schetsen over het oppassen bij Babs Oppasservice, maar ook de ervaringen van het hebben van een regiomanager, is het natuurlijk het beste om te vragen aan diegene die er ook mee te maken hebben: de oppassers. Ik kan zelf een heel mooi verhaal houden over hoe goed ik mijn werk doe en wat voor voordelen er allemaal bij horen, maar misschien zijn mijn oppassers het daar wel helemaal niet mee eens. Uit mijn team heb ik aan een oppas gevraagd of zij wilde opschrijven hoe zij alles ervaart bij Babs. Een kort maar krachtig stukje over het oppassen bij Babs!


“Hoi allemaal! Ik ben Manon en ik werk nu al een paar maanden bij Babs Oppasservice in Barendrecht. Het is een gezellig bedrijf dat voor mij, een oppasser, oppas werk zoekt in Barendrecht en omstreken. Dat hoef ik dus al niet zelf te doen ☺. Het bedrijf heeft een aantal gezinnen waarbij ik kan oppassen. Zodra zij een oppas nodig hebben, wordt er aan ons gevraagd wie dit zou willen / kunnen doen. Het is dan aan ons om te zeggen of wij kunnen. Zo ja, dan wordt er even persoonlijk contact opgenomen om het verder te regelen. Tot nu toe heb ik alleen nog maar opgepast bij hetzelfde gezin. Dit gezin heeft 4 hele leuke kinderen, waardoor mijn werk als oppasser ook erg leuk is! Ook is het fijn om elke keer naar hetzelfde gezin te gaan. Ik merk ook dat de kinderen dat erg leuk vinden. Zo bouw je echt een band op als oppasser met de lieve kinderen!”


In dit stukje komt goed naar voren dat het meeste contact gaat via de regiomanager. Zo worden zowel de ouders als de oppassers verlost van het afspraken maken, kijken of de oppas kan, hoelaat de oppas er moet zijn, welke kinderen thuis zijn, wat de taken zijn van de oppas, etc. Dit geeft dus een stukje rust bij zowel de oppasser als het gezin. Ook is deze oppas alleen nog bij hetzelfde gezin geweest, wat ook ons streven is. Zo hebben de kinderen niet elke keer een onbekend gezicht in huis, maar kan er ook een band worden opgebouwd tussen oppas en kind(eren). Wij hopen hiermee veel vertrouwen te kunnen winnen bij de ouders.


En nu maar hopen dat elke oppasser zo enthousiast is!!!


Terug naar de vorige pagina