MIGNON DE GASTOUDER

mignon-gastouder-oppas

In mijn vorige blog vertelde ik wat mijn dagelijkse werkzaamheden zijn. Nu ga ik jullie mee nemen naar een maandag van ‘Mignon de gastouder’.

De werkdag start voor mij om 07:30 uur. Vaak kom in in de spits binnen, zowel de spits in het verkeer als de spits in huis. Ontbijten, tandenpoetsen, tassen inpakken. De laatste tijd is de jongste van de 3 wat eenkennig en als ik binnen kom begint hij al te roepen; Nee, nee, papa niet werken. Mignon weg! Gelukkig weet ik wie het zegt en dat het binnen 2 minuten na papa’s vertrek weer goed is en ik de liefste ben.

Zodra papa en de oudste twee weg zijn, gaan wij de ochtend rustig starten met een filmpje. Even wakker worden. Maar al snel is de aandacht weg van de jongste en zit ik alleen de film te kijken. Meneer gaat puzzelen. Prima! Zodra de film is afgelopen (want hij komt toch kijken om de 5 minuten) gaan we naar de supermarkt. De ouders hebben een boodschappenlijst achtergelaten voor mij en zo kunnen we gelijk even langs de speeltuin.

Elke dag rond 12:30 uur zitten wij gezellig met z’n tweeën aan tafel om het middageten te bemachtigen. De leukste verhalen komen dan op tafel. Vooral omdat ik met een zeer spraakzame, leergierige 2-jarige aan tafel zit. Er is geen seconde rust. Zelfs niet als hij een hap van zijn ‘wassantje’ (croissantje) neemt. Dit croissantje is een uitzondering vandaag. Dit gebeurt echt niet elke week.

Wat gaat de tijd toch snel. Kijkend op de klok roep ik de jongste om zijn schoenen aan te doen en zijn jas te pakken. Het is al weer 14:45 uur. Tijd om naar school te gaan.

Triiiing. De school bel gaat en alle deuren van de klaslokalen slaan open. Alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, au-pairs en oppassers/gastouders dringen zich naar de deur. Vaak een bijzonder iets om naar te kijken en om mij soms best aan te irriteren. Opzij gaan? Ho maar! Maar goed, went vanzelf. Mag ik bij … spelen? Mag … bij mij spelen? Een van de standaard vragen van de twee jongens die ik sinds dag 1 al hoor. Goed, 30 minuten later hebben de jongens hun afspraken gemaakt en kunnen we naar huis. Met of zonder jongens en vriendjes. Eenmaal thuis zitten wij met minimaal 1 jongen en maximaal 4 jongens aan tafel. Vandaag waren het 2 jongens. Fruit, een koekje en limonade staat op tafel en zodra dit op is schiet de een op de bank met de iPad en de ander naar de Duplo. Over de iPad zijn overigens afspraken gemaakt met de ouders. De rest van de middag vermaken de kinderen zich prima. iPad, Duplo, puzzelen, buiten spelen. En ik vouw de drie zakken was van de kinderen nog even weg.

Om 17:00 uur wordt de oudste thuis gebracht en beginnen we met de planning. Soms is dit best haasten, want kinderen luisteren niet altijd even goed. Maar zodra papa thuis komt om 18:25 uur (mama komt altijd wat later thuis) is de tafel netjes gedekt, is het avond eten net klaar, zijn de kinderen gewassen en hebben zij hun fijne pyjama al aan. De jongste is klaar om naar bed te gaan en kan iedereen gezellig aan tafel om de dag te bespreken. Ik ga naar huis, want ik ga thuis lekker met mijn vriend eten.

Tot morgen lieve jongens.


Terug naar de vorige pagina