INSMEREN

Meertje

Insmeren, insmeren, insmeren… zó belangrijk en al helemaal NU!

Tijdens de vakantie heerlijke dagen erop uit met de kinderen. Wat kunnen we daarvan genieten! Gisteren naar het strand, vandaag naar het meertje en morgen bij opa en oma in de tuin spelen. Wat een vrijheid, wat een plezier en wat makkelijk om (ook) gewoon lekker een tijdje in Nederland ‘thuis’ te vertoeven met het prachtige waar waar we nu mee te maken hebben.

Vandaag dus een dagje naar het meertje op een halfuur fietsen van huis. De buren gaan ook gezellig mee en andere vrienden hadden ook al gezegd aan te sluiten. Wat een gezelligheid! Een grote club kinderen en ouders bij elkaar. Spelen, spelen, spelen met dit mooie weer!

Oke. Aangekleed, kinderen aangekleed, iedereen heeft gegeten, gedronken en geplast, laatste luier (haha, ja hoor…!) is verschoond, haartjes zijn gekamd, de tassen zijn gepakt, de bakfietsen staan klaar, zonnebrillen op… Ja, we kunnen!

Nee, nog 1 laatste ding vergeten. De kids én jij moeten nog zonnebrand smeren. En hier hebben wij een aantal puntjes op rij waar je misschien nog niet aan had gedacht of wat je misschien nog niet wist.. En zo dus wel :).

Wist je dat…


Je het beste een halfuur voordat je de zon ingaat jezelf kan insmeren? Dan trekt het goed in en ben je het beste beschermd. Nog even iets leuks verzinnen dus, voordat je die fiets opstapt! Of nog een extra luier verschonen die alweer vies is geworden…

Je wel 30 ml zonnebrand pér keer zou moeten smeren om je huid zo goed mogelijk te beschermen? Een half flesje zonnebrand voor een lange dag weg, is helemaal niet gek dus! Voor de kids wel iets minder, met die kleine(re) lichaampjes.

Je iedere twee uur je kids en jezelf moet insmeren? Ook al staat er op de flesjes dat ze langer meegaan, het is echt het beste om iedere twee uur te smeren.

Je beter geen zonnebrand kunt gebruiken die over de datum is? Zonder te openen blijft een zonnebrand wel 2 jaar goed, maar eenmaal geopend is het goed om de houdbaarheidsdatum in de gaten te houden. De werking wordt anders echt minder. Of te le lang in een warme plek laten liggen, dat is ook niet bevorderlijk voor de werking.

Het merk zonnebrand niets uitmaakt? Het gaat om de factor die in de zonnebrand zit! Hoe hoger de SPF (sun protection factor), hoe beter de bescherming.

Je beter geen vitamine A in je zonnebrand kan hebben? Het zou geen goede combi zijn met het zonlicht… je herkent het op de verpakking als retinol, retinylpalmitaat, retinylacetaat of retinyllininoleaat. Moeilijke woorden, houd deze blog er dus maar naast ;).

Je met zonnebrand ook gewoon mooi verkleurd? We horen/lezen veel dat je niet bruin wordt als je je (dik) insmeert: onzin! Het is goed voor je (huid), en je wordt ook nog eens heel mooi egaal bruin.