FELICIA SCHRIJFT

ontwerp-zonder-titel-20

… een stukje uit het leven van de Babs’ regiomanagers!

Babs is hard bezig met het uitbreiden in verschillende regio’s, wat voor de introductie van de regiomanagers heeft gezorgd. Vandaag schrijft Felicia over haar ervaringen als regiomanager. Wat doet een regiomanager nou eigenlijk?

De regiomanager houdt zich voornamelijk bezig met het werven van oppassers en gezinnen in zijn/haar eigen regio. Hiervoor wordt onder andere geflyerd. Ze komen bij u thuis op de deurmat, maar ze zijn ook te vinden bij supermarkten, bibliotheken, basisscholen, (indoor-)speeltuinen, tandartsen, consultatiebureaus en ga nog maar even door. Op deze manier proberen de managers zo veel mogelijk mensen te bereiken, zodat Babs in elke regio onmisbaar wordt gevonden.


De oppassers hebben daarentegen een andere benadering nodig. De jongeren van tegenwoordig zijn dag en nacht in de weer met hun mobiele telefoon, en dus zij zijn via deze weg ook het snelst te bereiken, lees: social media. Vaak is er sneller antwoord op een Facebook berichtje dan een mail…

Het drukke leven van een regiomanager eindigt daar uiteraard niet. Als de regio is opgezet, wat een groot aantal gezinnen en oppassers betekent, worden er ook evenementen georganiseerd. Een ontzettend gezellige Babs middag met oppassers, ouders en oppaskinderen bij elkaar!

Maar, ook het ‘managerleven’ gaat niet alleen over rozen ;-). Hallo administratie… Alle oppasafspraken, oppasuren, inschrijvingen en alles wat hierbij hoort moeten worden verwerkt. Een gelukje voor ons: alle administratie wordt aan het einde van de maand opgestuurd naar Birgit, want uiteindelijk blijft zij toch wel onze 'opperbazin', haha.

Wat is het allerleukste aan regiomanager zijn bij Babs? Wat ik zo leuk vind aan het regiomanager zijn bij Babs is het persoonlijk contact met zowel de oppassers als de gezinnen. De intakegesprekken vinden allemaal plaats bij de gezinnen thuis. Er wordt tijd genomen voor iets te drinken drinken, een leuk gesprek over hoe het allemaal werkt bij Babs, maar voornamelijk om elkaar te leren kennen. Voor de gezinnen ben je als manager de belangrijkste contactpersoon binnen Babs. Een vertrouwelijke band en goed contact is dan ook belangrijk voor een goede, maar vooral leuke samenwerking.

Ook met de oppassers wordt intensief contact onderhouden. Zo is er eenvoudig en snel overleg over oppasaanvragen, kunnen zij voor alles bij mij terecht en hoop ik op deze manier iedereen te betrekken bij de écht persoonlijke kant van Babs.

En toch, er is maar één belangrijke voorwaarde die hoort bij alle taken van een regiomanager: doe alles met heel veel plezier!


Terug naar de vorige pagina