EEN WEEK VAN BIRGIT

foto-werkplek

Wat leuk dat je (weer) een blog leest van mij! Ik zie dat er steeds meer lezers zijn, en dat vind ik heel leuk! De vorige blogs gingen voornamelijk over hoe Babs zo is gegroeid en hoe dit er voor mij uit heeft gezien als scholier/student. Mijn werkweken als fulltime ondernemer zien er natuurlijk weer heel anders uit nu. Ik neem je daarin mee…

Mijn week start op maandagochtend om 06:00. De wekker gaat en ik sta met een glimlach op, jep een ochtendmens. Douchen/aankleden, smoothie en ontbijt maken, samen ontbijten, make-up en m’n mail openen. Dan is het rond 07:30. Ik probeer mijn mailbox helemaal leeg te hebben voordat ik echt start met werken. Dan is dat maar gedaan. Daarna even snel door het huis(je) om alles netjes te maken en aan het werk. Deze routine doe ik íedere doordeweekse ochtend en werkt perfect voor mij!

Wat ik ook iedere dag rond 10:30 doe is mijn koffiepauze…

Ik werk vanuit huis. Dat vind ik een fijne plek en bespaart mij op dit moment ook nog eens een hoop. Win-win. Over een tijdje zou ik wel met anderen om mij heen in een kantoor willen werken, voor nu een prima tijdelijke oplossing.

Iedere dag ziet er anders uit bij mij, maar een paar momenten in de week heb ik vaste activiteiten ingepland.

Maandagochtend neem ik alle cijfers en behaalde resultaten van de week ervoor door, werk ik de administratie bij, maak ik een wekelijkse planning en bereid ik de ‘Babs call’ voor. Deze Babs’ call is een online meeting met de regiomanagers. Drie momenten in de week ben ik online voor ze, en de regiomanagers kiezen zelf een moment uit wanneer zij kunnen. Vaak is dit op woensdag-, donderdag- en vrijdag avond. We bespreken de resultaten van de afgelopen week, de doelen voor de komende week en waar wij elkaar bij kunnen helpen.

Op dinsdagochtend schrijf ik een blog, om op woensdag online te zetten. Op dinsdagmiddag pas ik vast op, dat blijf ik zo leuk vinden! Ik haal m’n oppaskind van school en hebben een gezellige middag samen. Soms komt er ook weleens een vriendje/vriendinnetje spelen.

Woensdagen heb ik vaak de hele dag niets gepland. Expres gedaan om een van mijn thema’s uit te werken waar wij voor ‘vechten’ in een jaar: acquisitie, omzet, events, regiomanagers, ondernemerswedstrijden etc.

Op donderdag plan ik een ochtend of middag in met een van de regiomanagers. We gaan dan bijvoorbeeld samen flyeren in hun regio en/of bespreken alle voortgangen.

De niet-vaste-momenten in de week: heel veel gesprekken voeren met nieuwe families en oppassers, social media en de website bijwerken, naar buiten om o.a. ouders te interviewen, oppasaanvragen regelen voor mijn regio’s, praten met coaches, bedrijven te woord staan voor het verbreden van ons aanbod, ook pas ik nog geregeld op (twee/drie keer in de week), events organiseren, voorbereiden van en meedoen aan ondernemerswedstrijden, tussendoor beantwoord ik nog de mails en werk ik ook waar nodig de administratie bij.

Rond halfacht/acht uur in de avond begin ik met koken. Brian is vaak wat later in de avond thuis na werk en sporten. Ik vind het wel zo gezellig om samen te eten.

Dit is mijn baan en ik vind het zó tof! Heb jij ook veel vaste momenten ingepland in de week als student, werknemer, fulltime moeder/vader, ondernemer? Daar ben ik benieuwd naar!

Bedankt voor het lezen!


Terug naar de vorige pagina