LAST-MINUTE SHOPPEN!? BEL DE OPPAS!

Schermafbeelding 2019-12-02 om 16.25.17

Ooh noo (of toch: yes!!)! Het is alweer DECEMBER! Naar ons idee de meest romantische en drukste maand van het jaar. Sinterklaas, Kerst, feestjes, werkborrels, familie uitjes, tijd voor elkaar. Het is toch wat. Zo’n volle agenda, en dat allemaal met leuke activiteiten.

Maar december zou december niet zijn als het niet onwijs druk is. Wij denken vooral voor ouders met (jonge) kinderen. Sinterklaas met de intocht, evenementen, vieringen, sinterklaasjournaal, het verhaal en de cadeau inkopen. En dan zeker niet vergeten dat de kinderen druk(ker) zijn, veel spanning hebben, minder goed slapen en soms wat minder fijn meewerken.

Lees verder...

KOMT SINTERKLAAS AL UW NEUS UIT?!

sinterklaas-babs

Sinterklaasjournaal… We zijn van start! Sinterklaastijd is officieel ‘aan’ en we gaan met z’n allen een drukke periode in. Veel discussies branden (al een tijd) los. Zwarte piet, roetveeg, kleurtjes, wel cadeaus, geen cadeaus, schoenen zetten, veel geld uitgeven of niet… alles komt (weer) langs. En we gaan het hier lekker NIET over hebben. Want we snappen dat niemand hier op zit te wachten, want… DRUK! En daar kunnen wij toch echt iets betekenen als Babs Oppasservice! Wij gaan jullie een beetje helpen. Wist u dat wij ervan houden om u te ontzorgen? Dat wij graag de kindjes éven onder onze hoeden nemen zodat u een moment van rust heeft. We hebben ook gelijk een paar Sint tipjes om de Sinterklaastijd door te komen.

Lees verder...

HERFSTBUCKETLIST

Herfst-bucketlist-blog

De zomer is voorbij, en de herfst is vorige week officieel begonnen. De zon en het warme weer die ons vorig weekend nog even verraste, en dan nu de regen die in de herfst valt. Voor sommigen níet leuk, voor sommigen onder ons een verademing. Bij Babs houden we van de herfst! En wel om de volgende reden: new things to do! Wij delen dan ook graag een aantal activiteiten die jullie niet mogen missen de aankomende maanden. Begin maar met afstrepen, want deze herfst gaan jullie - wat ons betreft - veel leuks doen!

Lees verder...

HELP, IK HEB EEN HUILBABY!

huilbaby

Dertien weken geleden is onze prachtige dochter Fietje geboren. En heel eerlijk. We zitten op dit moment in een heel moeilijke periode. Hoe trots wij ook zijn op dit mooie kindje: we zijn op. Onze Fietje: ze huilt alleen maar.. En dat trek ik niet meer.

Lees verder...

TERUG NAAR SCHOOL!

schooltas

Voor regio Zuid zit de zomervakantie van dit jaar er alweer op! Regio’s Noord en Midden volgen ook volgende week en de weer erop. Met elkaar genoten van de vakantie, maar ook heel fijn dat de kinderen weer gezellig naar hun vriendjes en vriendinnetjes op school/opvang gaan. En weer terug in onze oude (of nieuwe) ritmes… maar hoe doen we dat!?

Lees verder...

TRAPLOPERS: VOOR DE VEILIGHEID VAN ONZE KINDEREN

Roger Oates Ned Hadley Soft Black

Pas hoorde ik een vervelend verhaal van een moeder die vertelde dat ze met haar kind in haar armen de laatste traptrede had gemist, uitgleed en daardoor viel. Haar kind viel gelukkig bovenop haar, dus niets met hem aan de hand. Een schram over haar eigen rug en vooral erg geschrokken dacht ze eraan terug… Want dit had ze toch ook kunnen voorkomen?

Lees verder...

INSMEREN

Meertje

Insmeren, insmeren, insmeren… zó belangrijk en al helemaal NU!

Tijdens de vakantie heerlijke dagen erop uit met de kinderen. Wat kunnen we daarvan genieten! Gisteren naar het strand, vandaag naar het meertje en morgen bij opa en oma in de tuin spelen. Wat een vrijheid, wat een plezier en wat makkelijk om (ook) gewoon lekker een tijdje in Nederland ‘thuis’ te vertoeven met het prachtige waar waar we nu mee te maken hebben.

Lees verder...

ZOMERBUCKETLIST

IMG_3047

Wij zijn altijd op zoek naar leuke dingen die we als oppassers met de kinderen kunnen doen. En deze tips delen we natuurlijk graag met ouders.


Lees verder...

BIRGIT BLIKT TERUG... EN KIJKT VOORUIT!

IMG_7183-min

Een tijdje geleden alweer dat ik iets van mij heb laten horen. Dat komt grotendeels doordat ik veel meer achter de schermen aan het werk ben en op dit moment nog voor twee banen aan het werk ben. Inderdaad: nóg. Vanaf halverwege september ga ik weer fulltime voor Babs aan de slag! Dat betekent dat alle ideeën en plannen die nu hier op papier staan op dit moment volledig uitgewerkt en voorbereid worden. EN (!) dat wij vanaf september grootse stappen gaan maken. Het heeft iets te maken met nieuwe services en extra veel aandacht voor onze eigen toppers en de families…


Lees verder...

BIRGIT WINT VIVA400 VISIONISTA'S 2018!!!

Viva-winnares-2018

WAAAAAUUUUW! Birgit wint de VIVA400 Visionista's 2018!!


Lees verder...

5 TIPS OM TE DOEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

buiten-spelen-kind

YES! Zomervakantie! Zes weken lang genieten met en van de kinderen. Even lekker eruit naar een vakantiehuisje, de camping, een hotel of thuis blijven. Alles is heerlijk, want: uitslapen, geen verplichtingen en geen gehaast. Nee, gewoon genieten. Maaaaar, soms is daar ook nog de vraag: wat gaan we doen vandaag?! Wij hebben een paar ideeën opgeschreven waar wij heel vrolijk van worden om te doen met de (oppas)kinderen!

Lees verder...

PLOG #3 VAN BIRGIT

Viva15

Leuk dat je weer een kijkje komt nemen op onze blog! Vandaag een plog over twee fantastische #Viva400Visionista dagen bij Château St. Gerlach in Limburg. Twee dagen volledig verzorgd: masterclasses, héérlijk ontbijt/lunches/diner, wijnproeverij, yoga, rondlopen in de prachtige omgeving en bijkomen/slapen in een práchtige hotelkamer mét goodybag waar je u tegen zegt….. En hier komen de prachtige foto's!


Lees verder...

PLOG #2 VAN BIRGIT

Pasted Graphic

Tijd voor een nieuwe plog en nu eentje over een héél leuke week, twee weken geleden! Maandag 14 mei had ik een super gezellige dag met een oppaskindje van 2 en tijdens haar slaapje deed ik ook iets heel tofs: de dag erna voorbereiden… Dinsdag was er een dag georganiseerd voor de 50 geselecteerde vrouwen van VIVA400 Visionistas, waarvoor ik was geselecteerd (lees mijn vorige blog hierover)! Op woensdag was ik uitgenodigd door de Hogeschool Rotterdam om voor heel leerjaar 3 (200 studenten…) mijn verhaal te doen over mijn ervaringen als eigenaar van Babs en als alumnus van deze studie (IBMS). Donderdag en vrijdag stonden in het teken van samenwerken, afspraken, spullen voor de fotoshoot regelen en oppassen. Zaterdag was de fotoshoot, och wat ben ik toch blij met de resultaten!! Hieronder de foto’s van deze week… kijk je mee?


Lees verder...

GENOMINEERD VOOR VIVA 400 VISIONISTA!

viva-400-visionista-2018

Tof! Birgit is genomineerd! Aanstaande dinsdag zal zij samen met 49 andere geselecteerden aanwezig zijn bij een dag gevuld met masterclasses, pitches en hoort zij die middag of ze bij de laatste 15 zit. Lees hier verder over dit programma #viva400visionista …

Lees verder...

EEN NIEUWE WEBSITE, MAAR WAAROM?

Groepsfoto-babs-oppasservice-blog-banner

Een paar maanden geleden zei ik tegen de regiomanagers en vriend(en) dat ik van plan was om de website een beetje te helpen. Ik merkte dat er een paar vervelende foutjes in zaten die ik heel graag weg wilde werken. En toen… kwam ik een nieuw thema tegen. Oeps!

Lees verder...

PLOG #1 VAN BIRGIT

plog1

Iets nieuws: de plog (photo-blog)! Dit jaar zo goed begonnen met gezonde gerechten verzinnen, een nieuw ontbijtritueel, en geen gesnoep. Ja, als je mij persoonlijk kent hoor ik je al denken: dat heb jij toch helemaal niet nodig? Jij kan toch alles hebben? Zeker. Ik ben slank en kom inderdaad bijna niet aan. Maar! Ik houd wel van een gezond gevoel, en dat krijg ik door gezond te eten:). Afgelopen week ging dit dus niet helemaal zoals we hadden bedacht. Brian is op wintersport, dus ja… Dan ga ik dus blijkbaar heel veel - en ongezond - eten. Kijk je mee?

Lees verder...

SCREENEN VAN EEN OPPAS

gesprek-groothandelsgebouw

Vandaag een verhaaltje over iets dat ik dagelijks doe: het screenen van oppassers die bij ons willen werken. Onder andere tijdens een halfjaar stage bij een uitzendbureau, heb ik geleerd hoe je dit precies moet doen en dat pas ik dan nog iedere dag toe!

Lees verder...

EEN WEEK VAN BIRGIT

foto-werkplek

Wat leuk dat je (weer) een blog leest van mij! Ik zie dat er steeds meer lezers zijn, en dat vind ik heel leuk! De vorige blogs gingen voornamelijk over hoe Babs zo is gegroeid en hoe dit er voor mij uit heeft gezien als scholier/student. Mijn werkweken als fulltime ondernemer zien er natuurlijk weer heel anders uit nu. Ik neem je daarin mee…

Lees verder...

BIRGIT BLIKT TERUG... 2017

ontwerp-zonder-titel-18

Het is al 10 dagen lang 2018. Een jaar waarin weer zo ongelooflijk veel zal gaan gebeuren; nieuwe kansen, doelen die bereikt zullen worden, onverwachte situaties, vast ook wel vervelende dingen, maar vooral heel veel goeds! Het eerste kwartier van het jaar was voor mij bijvoorbeeld al gaaf.

Lees verder...

HET VERHAAL VAN BABS

Ontwerp zonder titel-7

Hallo, ik ben Birgit en dol op Babs. Babs is geen familie, vriendinnetje, diertje of mensje, maar mijn bedrijf ‘Babs Oppasservice’. Negen jaar geleden begon het allemaal. Op mijn zestiende paste ik veel op kinderen, heel veel. Omdat ik mezelf niet kon opsplitsen, zocht ik een oppasteam bij elkaar om alsnog alle families te helpen aan een lieve oppas. Ik wist dat ik goed voor de kinderen zorgde en wilde er zeker van zijn dat de families ook een oppas kregen die zij net zo goed konden vertrouwen. In je (directe) omgeving zoeken is dan natuurlijk het handigst en dat deed ik dan ook. En nu nog steeds, na negen jaar, zes regiomanagers en zeventien oppasteams met in totaal meer dan 150 oppassers verder, gaat het net zo (persoonlijk) als toen. Dit is dan ook de kracht van Babs: persoonlijk, betrouwbaar en lief(de voor het kind).

Lees verder...