BECAUSE WE CARE.
COACHING HUILBABY
Coaching voor ouders met een baby die excessief huilt , een ‘huilbaby’

De officiële definitie van een huilbaby is een baby die meer dan drie uur per dag, meer dan drie dagen per week, tenminste drie weken achter elkaar huilt. Maar ook als ouders het huilgedrag van hun baby als probleem ervaren, kunnen we van een huilbaby spreken.Even voorstellen:

Mijn naam is Marjolein van Huijgevoort, open en empathisch met als achtergrond coaching aan kinderen en ouders. Daarnaast moeder van twee prachtige dochters.

Toen onze eerste dochter geboren werd, huilde zij veel, erg veel. We zochten hulp bij verschillende instanties maar de conclusie was uiteindelijk ‘het is een huilbaby en het gaat vanzelf weer over’. Bij ons kwamen gevoelens van verdriet, machteloosheid en radeloosheid naar boven. Voor onze dochter was er uiteindelijk voldoende hulp en na 9 maanden ging het goed, maar voor mijzelf vond ik niet de juiste hulp. Ik merkte veel onbegrip vanuit omgeving simpelweg omdat mensen het niet kenden en het niet kunnen voorstellen wat zoiets teweeg kan brengen. We waren alleen maar aan het ‘overleven’.

Dit zette mij als professional aan het denken. Ik wil als ervaringsdeskundige aan de slag om er voor andere ouders te kunnen zijn.

Door mijn persoonlijke situatie en mijn professionele ervaring als coach, heb ik een doelmatige begeleiding weten te ontwikkelen om ouders van een huilbaby te kunnen ondersteunen en weer in hun eigen kracht te zetten.

Het is namelijk zo dat in ieder gezin bepaalde patronen ontwikkeld worden om zo te kunnen overleven in de situatie waarin zij zich bevinden. Als coach kan ik je helpen om inzicht te krijgen in de situatie en cognities om vanuit daar te werken naar een positiever beeld. Het doel is om het overzicht terug te krijgen, jezelf te versterken en om te leren er te zijn voor jezelf. Zorg je goed voor jezelf, kan je ook beter de situatie aan. Je krijgt weer grip op de situatie en je zelfvertrouwen komt terug. Daarnaast kan het als prettig worden ervaren dat ik zelf weet hoe je je als ouder van een huilbaby kunt voelen.

Ik kom aan huis, zodat dit geen drempel hoeft te zijn.

Wil je meer weten of een afspraak maken, dan kun je contact opnemen met Babs Oppasservice.

Lieve groet, Marjolein van HuijgevoortSamenwerking Babs:

Wat bijzonder is aan de samenwerking met Babs Oppasservice is dat ik met Birgit van der Heide , (eigenaresse en oprichtster van Babs) destijds contact zocht toen wij onze eerste dochter kregen. Ik legde haar de situatie uit en vroeg mij af of er iemand was die het aan zou kunnen om op een ‘huilbaby’ te passen. En dat kon! Het loslaten was voor mij ontzettend moeilijk, maar wat ik ook heb geleerd is dat het erg belangrijk is om voor jezelf te zorgen in zo’n situatie.